Before & After: Personalized Open Concept Kitchen

What started as a standard builder kitchen was transformed into a beautiful, personalized space, inspired by the vision of an artist. Having worked with Tait Kitchen Centre on their lake house kitchen, the Tallons returned to work with designer Andrea to create their dream kitchen in their new home. Cheryl and Keith had recently downsized their home, and realized they had no need for an official dining room but wanted more kitchen space. They decided to knock down the separating wall, creating an open concept full of natural light. As an artist, Cheryl’s vision inspired their kitchen design by incorporating layers of depth and creating a frame effect on the main wall.

This space is a true reflection of the homeowner’s personal taste.

The Fairfax Vanilla doors were paired with a Pacifica Barley Maple island, keeping the tones of the space neutral, allowing Cheryl to decorate with the changing seasons and current trends, always complementing, rather than competing with the colour selection. Deep base cabinets allow for plenty of storage below eye level, allowing the upper glass cabinets to be used as display cabinets.

An island and peninsula with incorporated seating were included in the design, providing various areas for creating new art pieces, entertaining, or enjoying dinners together. Numerous personal touches are found throughout the design, including the mosaic floor tile and peninsula post which were made by local artisans and match the design on their front door.

 

Share

Leave a Reply